Thursday, January 15, 2009

Kekawan.....

Salam,
tetiba kawan post mesage kat blog ni....eeee betapa Cik Jija rindu pada kamu semua.....Gee Penang, Cik Nora Kembar Cik Sabi, Cik Sabi RHB, Cik Wan Kembang (tak pernah kembang pun), Madam Lia, Cikgu Murni (bukan cikgu tapi cikgu dalam Labu Labi), Cik Kinah Kici (kecik) .........
Bila kita semua boleh berkumpul dan borak-borak sampai pecah perut. Yang seronoknya kita masing-masing suka mengutuk satu sama lain secara berdepan, lepas tu gelakkan diri sendiri. Mangsanya Cik Wan Kembang Kempis, sebab dia ni memang tak ambil hati, tapi kekadang keluar ayat-ayat "cinta" fuhhhhh boleh tanggal cuping telinga. Yang seronoknya kita tahu batas-batas, tak la sampai menjatuhkan air muka kawan.
Dengar citer Madam Lia nak panjat gunung Kinabalu....dia ni memang adventureres tak padan dengan orangnya kecik tapi tinggi tapi semangat memang besar. Belum datang dia punya blurrrrr, dia ni sekutu ketat Cik Wan, tapi kalau ada Cikgu Murni, memang kaw-kaw la kena gelak. Cik Nora Kembar Cik Sabi RHB ni dulu memang tak boleh berenggang (sekarang terpisah lebih kurang 5-6 kilometer je), memang kembar habis la. Kalau group kami berjalan segerombolan, pasangan inilah yang mendahului kumpulan dari belakang. Memang tertinggal sebab "lenggang kangkung mak limah" dia punya sway tu serentak dan gemalai. Cik Wan & Madam Lia sentiasa menonong ke depan jalan macm langkah seribu nak kejar takut ketinggalan keretapi, macam nak gempa bumila jawabnya. Madam Lia kalau jalan mesti cepat tapi control kepit kaki.....macam itik berlarilah. Cik Jija, Cik Kinah , Gee Penang dengan Cikgu Murni sentiasa di tengah-tengah, pentukang jaga barisan depan dan belakang.
Kami semua ada kesukaan yang sama.....MAKAN, MAKAN DAN MAKAN. Yang tak adilnya bab makan ni, yang paling kecik Madam Lia & Cik Wan yang paling kuat siap doa makan penuh....amin. Lepas sejam dua makan....."hishhhh laparrrr la". Gee kita tak pernah pantang, seronok tengok dia makan.....berpeluh-peluh, tak sedap pun nampak sedap. Cik Nora Kembar Cik Sabi RHB ni makan memang jaga la....takut membesar lagi. Kalau makan banyak atau sikit masing-masing pastikan tak ada yang terlebih atau terkurang, takut ada seorang tu saiz tak balance dah tak boleh pegang title kembar badan. Cik Kinah dan Cikgu Murni belasah je....tapi lepas tu Cikgu kita ni salah makan semput.Cik Jija ni makan memang health concious (konon)....ha...ha.... sebab takut naik badan. Cik Jija ni kalau nak turun, puasa sebulan pun susah nak susut (perumaan la) tapi kalau ada pertandingan naikkan berat badan dalam 2-3 kilo seminggu, rasa-rasa boleh menanglah tak pingat perak, pingat emas pun jadi la. Mesin veteran kot metabolisma menurun tapi tenaga hmmmm kalah kawan-kawan yang lebih muda tu.......
Ok la, duhai kawan-kawan ku......kalau terasa dengan coretan Cik Jija ni......alah skema betul la hang pa....tak kan tak pernah kena kutuk teruk lagi kot. Apa-apa pun YA AMPUNNNNNNN YA. Untuk Gee yang kini di Penang take care, untuk Madam Lia di Kajang you too take care, Cik Sabi RHB we take care......, untuk Cikgu Murni, Cik Nora, Cik Kinah you three have each other to take care.....yang lain-lain tu who cares???? Well mereka masing-masing ada yang cares.

2 comments:

Norlia said...

alahai k.jija ni....siap ada blog lagi...terbelahak madam lia baca..kah!kah!kah! sampai kuar air mata...! tak kira dah orang kiri kanan ni..! aper pun, memang sekarang berusah nak meningkatkan stamina...nak tawan g.kinabalu march ni..insyaallah...doakan madam lia ok, semoga berjaya...bila dah exercise selalu, kena ganti balik lah...aper lagi, makan, makan dan makan lagi..! okaylah k.jija..take care..!

murni said...

Hai Kak Jija... Terharu bila membaca kisah lamer kengkawan... sekarang ni kalau berkumpul ader jer yang tertinggal... kesian Gee yang kat Penang n Cik Nora Kembar Cik Sabi RHB... kenangan lalu begitu menyentuh hati.... alahh... ayat skema lah pulak... emhh tak nak ahhh... Kang mater ni jadik kolam air panas lak.... hehhehe anyway tq for d real story... last-last tu k.jija lupa letak nama Cik Wan Kembang....kesian dier....